Aлое Вера

Aлое Вера

Чудодейното растение Алое Вера

Това е едно от най-популярните и полезни растения, с които ни е дарила майката природа. Алоето има 200 разновидности и Алое Вера е една от тях.Лечебните свойства на Алое Вера са световно популярни и още по-любопитното е, че могат да се приложат при множество здравни проблеми.Силата му е позната повече от 5000 години. През вековете хората са го наричали по разнообразни начини: „Растение чудо“, „Мълчаливия лечител“, „Лек от природата“, „Растение на безсмъртието“. Буквалният превод от латински е „истинско алое“. По външен вид прилича на кактус, но в действителност принадлежи към семейство „Лилии“.Има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. Съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина. Източникът на всичките му полезни свойства са листата, които „захранват“ и цялото растение. Ако откъснете Алое Вера от почвата, то може да живее няколко месеца благодарение на листата си, които са нещо като резервоар на растението.

За какво е препоръчително да се използва Алое Вера?Външно Алое Вера се прилага при кожни раздразнения, изгаряния, инфекции, екземи. Добавено към козметика за кожа има омекотяващо и регенериращо действие, а също така забавя симптомите на стареене и е успешен лек срещу акне. Дори самата Клеопатра е използвала алое, за да поддържа феноменалната си красота. Разпространена е употребата в шампоани и маски за коса и е особено подходящо за къдрави коси.Вътрешното приемане на Алое Вера може да предизвика скептични погледи поради факта, че се прилага при много разнообразни симптоми. Това е изненадващо, но не и подвеждащо. Ако обелите кората на алоето, ще видите, че под нея има гелообразна консистенция, която бързо се втечнява. Тя може да се смеси със сок или мляко и да се изпие в натурален вид, но ако не сте от хората, които си падат по подобни неща, може да си набавите алое от търговската мрежа под всевъзможно форми – таблетки, капсули, чай, дори разнообразни напитки с плодови вкусове.

За какво помага това чудотворно растение?Основно подсилва имунната система , поради богатия си състав от минерали, витамини и аминокиселини. Заедно с това е полезен за храносмилателната система и за бъбреците (особено в съчетание с мляко). Има антивирусно и антигъбично действие. Редовното му приемане забавя стареенето на организма и предотвратява образуването на туморни клетки.Помага още за високо кръвно налягане, артрит, диабет, констипация, астма.Гинеколозите го препоръчват поради благоприятния ефект, който оказва срещу кисти и сраствания.Пиенето на алое е препоръчително не само, когато имате здравословен проблем. Ежедневната му консумация поддържа тонуса и предпазва от вирусни инфекции. Алое Вера е естествен източник на енергия и здраве, от който не бива да се лишаваме.

Sort By:
Show:
List Grid
Aloe Vera Шесторна опаковка гел с Freedom
Гелът от алое заема важно място в ежедневния хранителен режим на много хора. Изобилието от витамини ..
Based on 0 reviews.
439.00лв. Ex Tax:
439.00лв.
Aloe Vera Гел Шесторна опаковка с праскова
Aloe Vera  Гел Шесторна  за пиене Алое Верас праскова 92 % съдържание на гел Алое Вер..
Based on 0 reviews.
349.00лв. Ex Tax:
349.00лв.
Aloe Vera Гел за пиене с праскова 1000мл.
Aloe Vera Гел за пиене Алое Вера с праскова 92 % съдържание на гел Алое Вера с натурален аром..
Based on 0 reviews.
64.50лв. Ex Tax:
64.50лв.
Aloe Vera Гел за пиене с Freedom 1000мл.
Гел за пиене Алое Вера Freedom Препоръчителен прием:3 х 30 мл дневно 1000 мл Гелът от алое ..
Based on 0 reviews.
79.90лв. Ex Tax:
79.90лв.
Aloe Vera Гел за пиене с коприва 1000мл.
Aloe Vera Гел за пиене Алое Вера с коприва 91% гел Алое Вера с мед Съдържа екстракт от коприв..
Based on 0 reviews.
69.90лв. Ex Tax:
69.90лв.
Aloe Vera Гел за пиене с мед 1000мл.
Aloe Vera Гел за пиене Алое Вера с мед 90% гел Алое Вера с 9% мед и с витамин C Преработка на..
Based on 0 reviews.
64.50лв. Ex Tax:
64.50лв.
Aloe Vera Шесторна опаковка с коприва
Aloe Vera Шесторна опаковка гел за пиене Алое Вера с коприва 91% гел Алое Вера с мед Съдържа ..
Based on 0 reviews.
389.90лв. Ex Tax:
389.90лв.
Aloe Vera Шесторна опаковка с мед
Aloe Vera Шесторна опаковка Алое Вера с мед 90% гел Алое Вера с 9% мед и с витамин C Преработ..
Based on 0 reviews.
349.90лв. Ex Tax:
349.90лв.
Freedom Plus капсули
Подкрепа за повече подвижност при особени натоварвания. Предимства - Доставя ценни веществ..
Based on 0 reviews.
67.90лв. Ex Tax:
67.90лв.